Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή σε συνέδριο ογκολογίας

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα,το συνέδριο με θέμα: «Καθ’ οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και την Επιστημονική Εταιρεία «Καρκίνος, Εκπαίδευση, Έρευνα & Κλινική Πράξη» σε συνεργασία με την A’ Παθολογική Ογκολογική κλινική Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Άγιος Σάββας”.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν διάφορες σύγχρονες θεματικές ενότητες που αφορούν την Διαχείριση των φαρμάκων, τις Επεμβατικές και εναλλακτικές τεχνικές που υπάρχουν, τους βέλτιστους συνδυασμούς των σύγχρονων αντινεοπλασματικών φαρμάκων κ.τ.λ. Έγιναν επίσης ειδικές αναφορές για την επίδραση των θεραπειών μοριακής στόχευσης στη γονιμότητα και την διατήρηση της γονιμότητας σε ασθενή με κακόηθες νεόπλασμα, τον ρόλο του Ηλεκτρονικού τσιγάρου στον καρκίνο και την σπουδαιότητα των βιοδεικτών στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Επίσης συζητήθηκαν σύγχρονα θέματα που αφορούν την Ανοσοθεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, την αποτελεσματικότητα των στοχευτικών παραγόντων, και την παρουσία του μεταστατικού μελανώματος στην Ελλάδα.

Στην τελευταία ενότητα του Συνεδρίου αναπτύχθηκε το σύνθετο και πολύ σημαντικό κομμάτι της Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας στο οποίο παρουσιάστηκαν διάφορα θέματα όπως: οι Διαδραστικές σχέσεις της νεοπλασματικής νόσου και των ψυχικών διαταραχών, η Επικοινωνία των επαγγελματιών υγείας & η ενημέρωση του ασθενούς, καθώς επίσης και οι Ολιστικές προσεγγίσεις στην ψυχοκοινωνική ογκολογία.

Στο παραπάνω ιατρικό συνέδριο συμμετείχε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως ο πανοσ. αρχιμ. Δρ Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, εντεταλμένος εφημέριος υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Έργου σε θέματα Εθελοντικής Διακονίας Ογκολογικών ασθενών και Βιοηθικής στο Γ.Ο.Ν.Κ «οι Άγιοι Ανάργυροι», και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.