Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διημερίδα με θέμα την ανοσο-ογκολογία

Πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα με θέμα: «Immuno-Oncology», η οποία έλαβε χώρα  στις 17 και 18 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου σε συνεργασία με την Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αττικόν.

Στην Διημερίδα συζητήθηκαν όλες οι  εξελίξεις στην ανοσοογκολογία  που έχουν φέρει την επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου και σχετίζονται  με το ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Αναφέρθηκε η δράση της ανοσοθεραπείας στους  καρκίνους του ουροποιογεννητικού συστήματος, του δέρματος, στις αιματολογικές κακοήθειες, στον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου, και επίσης στον γαστρεντερολογικό καρκίνο.
Στην  Διημερίδα  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.