Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διλήμματα και θέματα αιχμής στην Ογκολογία

Πραγματοποιήθηκε στις 29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο ξενοδοχείο  ΑΘΗΝΑ DIVANI CARAVEL η Διημερίδα με τίτλο «Διλήμματα και θέματα αιχμής στην Ογκολογία» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Δεικτών Καρκίνου και Στοχευμένης Θεραπείας.

Κατά την διάρκεια  της Διημερίδας συζητήθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη θεραπευτική παρέμβαση στον καρκίνο   με έμφαση στον Καρκίνο του  ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος αλλά και στον ρόλο του Γονιδιακού  προφίλ για τον καθορισμό στοχευμένων θεραπειών.
Επίσης  συζητήθηκαν ζητήματα αιχμής που αφορούν τον καρκίνο της  κεφαλής & τραχήλου, του πνεύμονα, του μαστού, του παχέος εντέρου, του γυναικολογικού και του ουρολογικού καρκίνου.
Συζητήθηκαν τέλος  όλες οι εξελίξεις των γνώσεων σε όλους τους τομείς της ογκολογίας αλλάζουν σημαντικά τους τρόπους διαγνωστικών προσεγγίσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων στην σύγχρονη Ογκολογία.
Στο Συνέδριο  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.