Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τρίτο ενδοκλινικό εκπαιδευτικό μάθημα στο ΓΟΝΚ

Στο πλαίσιο των Ενδοκλινικών Εκπαιδευτικών Μαθημάτων που διοργανώνει η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «οι Άγιοι Ανάργυροι», πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, το τρίτο εκπαιδευτικό μάθημα με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΤΥΠΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΡΝΗΣΗΣ».

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ και διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αλεβιζόπουλος. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα  απευθύνονται σε λειτουργούς υγείας, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, ειδικούς ψυχικής υγείας, επαγγελματίες που εργάζονται με ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων, καθώς και σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές καθώς επίσης και σε εργαζομένους σε δομές ψυχικής υγείας (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Δομές Φιλοξενίας) στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος ψυχικής υγείας.
Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μάθημα αναπτύχθηκαν από τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Γ. Καλλέργη περιγραφικά οι τύποι  της Προσωπικότητας με ανάλυση στα  χαρακτηριστικά του Ελεγκτικού-Τακτικού και Εξαρτηματικού χαρακτήρα.
Προσκεκλημένος στο εκπαιδευτικό μάθημα ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας εντεταλμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως στο Γ.Ο.Ν.Κ. «οι Άγιοι Ανάργυροι», Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.