Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

3η διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου

H Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού διοργάνωσε την «3η διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου. Από τη θεωρία στην πράξη», στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Hilton Athens.

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο κ. Β. ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ, Διευθυντής Γ Ογκολογικής Kλινικής του Μetropolitan Hospital και   κ. Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Μetropolitan Hospital.

Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν ο κ. Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Διευθυντής Μονάδας Μαστού - Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Metropolitan Hospital και ο κ. Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, Διευθυντής Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής - Ογκολογίας του Metropolitan Hospital.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που αφορούν διάφορα πεδία της επιστήμης όπως οι  εξελίξεις στην χειρουργική, την ακτινοδιαγνωστική, τη γενετική, τη μοριακή βιολογία, την ακτινοθεραπεία και τη συστηματική θεραπεία καθώς επίσης αναπτύχθηκαν  και κοινωνικά θέματα που αφορούν τιςανισότητες στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και την φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και την προσπάθεια επαναπατρισμού τους (brain gain).

Προσκεκλημένος στο εκπαιδευτικό μάθημα ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.