Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βλαστικά κύτταρα, αλήθειες και μύθοι

H Πρόεδρος της Ημερίδας, Dr. Βασιλική Ε. Καλοδήμου, Διευθύντρια Κυτταρομετρίας Ροής-Έρευνας & Αναγεννητικής Ιατρικής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, AABB Assessor USA & AABB Cellular Therapy Mentor USA, διοργάνωσε  το 4ο κατά σειρά workshop με θέμα «τα βλαστικά κύτταρα:Αλήθειες & Μύθοι, τις εφαρμογές τους στην αναγεννητική ιατρική και τον ιατρικό τουρισμό».

“4th Worskshop on stem cells Applications in Regenerative Medicine, Flow Cytometry, and Medical Tourism”.
Η Ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  στις 22 Δεκεμβρίου, στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο από τις 12 μμ έως και τις 6 μμ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και για ακόμη μια φορά της OMICS International USA. Στην ημερίδα συζητήθηκαν  πρωτοποριακά ζητήματα σχετικά με τα βλαστικά κύτταρα και την χρήση τους στην αναγεννητική ιατρική ως θεραπείες.

Προσκεκλημένος ομιλητής  στην Επιστημονική Ημερίδα ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η θέση της Βιοηθικής στην χρήση των Βλαστικών Κυττάρων».
Στο εν λόγω συνέδριο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ο οποίος μεταξύ των άλλων, ανέφερε πως Επιστήμη και Χριστιανισμός συμβαδίζουν ομαλά σήμερα με την απόκριση της Εκκλησίας στην πρόκληση της Επιστήμης να είναι καταφατική. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η σχέση Χριστιανισμού και Θετικών Επιστημών είναι σχέση συμπόρευσης γιατί θετικοί είναι όλοι οι παράγοντες που τη διαμορφώνουν με προϋπόθεση πάντα το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.