Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εσπερινός στον Αγ. Φανούριο Ζεφυρίου

Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκαν την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ζεφύρι.

Το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, με την παρουσία ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού και εκατοντάδων πιστών.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του θαυματουργού Αγίου, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και ο  Αναπληρωτής Δημάρχου για θέματα Συντήρησης Υποδομών Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης.

Οι πιστοί με δεκάδες φανουρόπιτες που προσέφεραν στην μνήμη του Αγίου ζήτησαν και φέτος από τον θαυματουργό  Άγιο να τους φανερώσει αυτό που επιζητούν ωστόσο λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό του covid 19 δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας, ενώ όλοι πιστοί ήταν εκτός του ναού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΛΑΡΧΟΣ