Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Αγίου Βλασίου Αχαρνών

Με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Βλασίου στην πόλη των Αχαρνών. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μερικές δεκάδες μέτρα απόσταση από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, ο οποίος παραμένει ακόμα κλειστός, λόγω των ζημιών από τον σεισμό του 2019.

Πλήθος πιστών από το πρωί προσήλθαν στον ναό για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του πολιούχου Αχαρνών αλλά και τα ιερά του λείψανα. Στην πανήγυρη παρευρέθηκαν αξιωματικοί από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Στυλιανός Πέτσας και ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός και πλήθος πολιτικών της περιφέρειας, φορέων και βουλευτών της Δυτικής Αττικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Βλασίου στην πόλη των Αχαρνών, η οποία συνοδεύτηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, ενώ στρατιωτικό άγημα του στρατού ξηράς πλαισίωνε την εικόνα. Η περιφορά ολοκληρώθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αχαρνών, τον Περιφερειάρχη και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για την συνδρομή και την στήριξη, ώστε να αποπερατωθεί η επισκευή του Ιερού Ναού.

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Λαρισαίος/Orthodoxia InFoto