Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Γενικά , Εκδηλώσεις/Ομιλίες

Σημαντική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 έλαβε χώρα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου εκδήλωση με θέμα «Ελληνομάθεια και Τρεις Ιεράρχες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και συμμετείχαν Γυμνάσια και Λύκεια από το Ίλιον, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό.

Τους μαθητές με τους καθηγητές και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Νικόλαος Ανεμοδουριώτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κα Δήμητρα Μάκρη και ο σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Κατωπόδης.

Για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών μίλησε η Δ/ντρια του 4ου ΓΕΛ Ιλίου κα Θεώνη Μπούρα, ενώ αποσπάσματα από τα έργα τους παρουσίασε με διαφάνειες ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕΛ Ιλίου.

Στη συνεχεία ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου κ. Πέτρος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους «τρεις Ιεράρχες ως πρότυπα σε εποχές μεταιχμιακές» και επηκολούθησε ανάγνωση κατάλληλων αποσπασμάτων από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, η οποία πλαισιώθηκε από την ορχήστρα και τα μέλη (μαθητές του Μουσικού Σχολείου) του Μουσικού Συνόλου «Ρωμιοί Σύνθετες της Πόλης».

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο σχετικού με τα μνημεία της Καππαδοκίας και με μουσική και τραγούδια από την περιοχή από την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής (μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου).

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους παρόντες μαθητές μικρό αναμνηστικό (γραφίδα-στυλό για οθόνες αφής ηλεκτρονικών συσκευών).

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν 52 εκπαιδευτικοί, 130 μαθητές από τη χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, 312 μαθητές από άλλα σχολεία,, 15 μέλη του μουσικού σχήματος και πλειάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Ανάργυρων-Καματερού.