Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σύναξη κατηχητών έτους 2022-2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022, στην ζεστή ατμόσφαιρα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, με αφορμή την έναρξη του κατηχητικού έτους 2022-2023, Σύναξη Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην σύναξη παραβρέθηκε και μίλησε με θέρμη στα στελέχη του νεανικού έργου της Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ψυχίατρος, Διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Άνω» και  Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου «18 Άνω» Ψ.Ν.Α. κα Στέλλα Χρηστίδη, η οποία ανέπτυξε με τρόπο εξαιρετικό το θέμα: «Η επίδραση του διαδικτύου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων».

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης της κας Χρηστίδη ακολούθησε συζήτηση, ενώ πριν το πέρας της συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε διπλώματα στους αποφοίτους του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών-τριών.

Παρόντες στην σύναξη ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, το μέλος της Επιτροπής Νεότητος Πρωτ. Κωνσταντίνος Κασσός και οι Ιερείς Υπεύθυνοι Νεότητας των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως. Την σύναξη συντόνισε ο MSc επιστημονικός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως και γραμματέας της επιτροπής Νεότητας κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης, ενώ την άψογη προετοιμασία του χώρου, την υποδομή και την φιλοξενία ανέλαβε εγκαρδίως ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Βαρβάρας Ιλίου Πρωτ. Γεώργιος Βασιλείου