Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συναυλία Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής 2012

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως πραγματοποίησε συναυλία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Εψάλησαν επίκαιροι ύμνοι βυζαντινών και μεταβυζαντινών μελοποιών (όπως Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου, Πέτρου Πρωτοψάλτου του Βυζαντίου, Ιωάννου Πρωτοψάλτου του Τραπεζουντίου κ.λπ.), οι οποίοι κάλεσαν τους ακροατές σε ένα οδοιπορικό, ξεκινώντας από την πορεία του Ιησού και των Μαθητών προς τα Ιεροσόλυμα έως την Ανάσταση.

Στη χορωδία συμμετείχε σύσσωμη η Σχολή, με επίλεκτους μαθητές, τους διδάσκοντες αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς: Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος. Επίσης αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι, όπως φυσικά και πλήθος κλήρου και λαού.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής είναι νεοσύστατη και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ενώ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν από καιρού επιδείξει την αγάπη τους για την Ψαλτική τέχνη και την μουσική παράδοση της καθ’ ημάς Ανατολής.