Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χριστούγεννα με τον Μητροπολίτη Ιλίου

Σε ναούς του Ιλίου τέλεσε τις ακολουθίες των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

Με κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου. Προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι χριστιανοί της ενορίας, αλλά και των όμορων ενοριών.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους, Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι «καθώς αναφέρει ο υμνωδός, κάθε κτίσμα της οικουμένης συμμετέχει στην έλευση του Θεανθρώπου με τον δικό του τρόπο. Οι Άγγελοι προσφέρουν τον ύμνο, οι ουρανοί τον Αστέρα, οι Μάγοι προσφέρουν τα δώρα, οι Ποιμένες το θαύμα, η γη το σπήλαιο, η έρημος την φάτνη. Εμείς αυτό που προσφέρουμε είναι Μητέρα Παρθένον, δηλαδή τη σάρκα από τη σάρκα μας. Άρα προσφέρουμε την ίδια μας τη σάρκα και το αίμα μας. Ας προσφέρουμε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα, το εαυτό μας που τόσο προετοιμάζαμε επί 40 ημέρες για να δεχθεί το θαύμα και τη Σάρκωση του Θεού Λόγου.»

Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Αθηναγόρας μοίρασε στους πιστούς μια χριστουγεννιάτικη ευλογία με άνθη από σμυρτιά, έλατο και γκι.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου. Χοροστάτησε στον όρθρο, ψάλλοντας τις διπλές καταβασίες και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Ευχήθηκε στον κόσμο που είχε γεμίσει το ναό και άκουσε τα κάλαντα στο πνευματικό κέντρο του ναού.