Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδρομή των παιδιών του προγράμματος για τους Ρομά

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας ΡΟΜΑ» έκαναν μία εκδρομή στο Αττικό Πάρκο και στην Ι.Μ. Βηθλεέμ Κορωπίου.

Την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και στην Ιερά Μονή Βηθλεέμ ολοήμερη εκδρομή ομάδας μαθητών του προγράμματος Ρομά, που εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν, έζησαν την περιπέτεια, τη δράση, την επαφή με το ζωϊκό βασίλειο –γνωστό και άγνωστο- και βίωσαν την φιλόξενη ατμόσφαιρα των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Βηθλεέμ Κορωπίου.

Τα παιδιά συνοδεύονταν στην εκδρομή από το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος τις κυρίες Χρύσα Στρίκου, Χρυσούλα Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Μποζέα και Στέλλα Τσίκλου καθώς επίσης και την κοινωνική λειτουργό πρεσβυτέρα Ευαγγελία Δεστούνη.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τις Μοναχές της Ιεράς Μονής για την ζεστή φιλοξενία τους, όσο και τους υπευθύνους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, οι οποίοι πρόσφεραν δωρεάν την είσοδο και την ξενάγηση των παιδιών του προγράμματος, μέσα στο πάρκο.

Ο ακούραστος οδηγός μας ο κύριος Βασίλειος Λαμπράκης βρισκόταν για μια ακόμη φορά δίπλα μας ενισχύοντάς μας και εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνησή μας σε όλους τους χώρους της εκδρομής.

Δείτε φωτογραφίες από την πολύ σημαντική δράση της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, η οποία έχει λάβει ήδη πανευρωπαϊκή διάκριση.