Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεμινάριο για τον καρκίνο του πνεύμονα

Συμμετοχή στις εργασίες του  8ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Up to date, Καρκίνος Πνεύμονα με θέμα  “Νέες Θεραπείες – Νέες Προκλήσεις” που διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιστημονική Ερευνητική Ομάδα Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία” και διεξήχθη  στις 13 – 14 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν νέες διαγνωστικές τεχνικές οι οποίες έχουν βελτιώσει σημαντικά το χρόνο διάγνωσης του καρκίνου πνεύμονα αλλά και οι στοχεύουσες θεραπείες όπως και η ανοσοθεραπεία έχουν αλλάξει σημαντικά το τοπίο στη θεραπεία της νόσου και  έχουν οδηγήσει στη δυνατότητα της εξατομικευμένης θεραπείας. Στόχο έχει την ενημέρωση για ότι καινούργιο υπάρχει γύρω από τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου πνεύμονα. Συζητήθηκαν όλες εκείνες οι Νεότερες διαγνωστικές τεχνικές, φάρμακα με στοχευμένη κατεύθυνση, ανοσοθεραπευτικοί παράγοντες, νέες χειρουργικές τεχνικές, η τελευταία έρευνα πάνω στη βιολογία του καρκίνου πνεύμονα αλλά και η νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών. Στο συνέδριο συμμετείχαν  ως ομιλητές και αρκετοί έμπειροι ιατροί, κλινικοί ερευνητές, νοσηλευτές, και επιστήμονες   άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της νόσου.
Στο Συνέδριο  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης,
Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.