Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

2ο Συνέδριο Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής

Πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Μαΐου 2017 υπο την αιγίδα της  Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής, το 2ο Συνέδριο Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα. Το Συνέδριο απευθυνόταν  σε επιστήμονες του ευρύτερου βιοϊατρικού χώρου και των φυσικών επιστημών. Περιλάμβανε  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με εισαγωγή σε βασικές έννοιες και τεχνικές και συνεδρίες Αναγεννητικής Ιατρικής, Κυτταρικών Θεραπειών και Γονιδιακής Θεραπείας και είναι εστιασμένο στα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη θεματολογία των προσκεκλημένων διεθνών ομιλητών η οποία περιλάμβανε ενότητες όπως  Modelling of Human Diseases, Towards Clinical Translation of iPS Cells, Gene Editing Technologies, Adoptive Immunotherapy, Advances in Gene Therapy of CNS and Blood Disorders, New CAR T-Cell Technologies και άλλα σημαντικά θέματα. Επίσης αναπτύχθηκαν επιστημονικές ενότητες όπως η Γονιδιακή Θεραπεία,οι Κυτταρικές Θεραπείες στο Πλαίσιο της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Οι εξελίξεις στη Γονιδιωματική και οι επιπτώσεις τους στη Γεωργία,Διατροφή και Προστασία της Υγείας κα.

Στο Συνέδριο  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.