Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

4ο ελληνικό συνέδριο ογκολογίας στη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας συνδιοργανώνει ανά διετία το Πανελλήνιο Συνέδριο με την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και συντελεί στη χάραξη κοινής πορείας των δύο βασικών ογκολογικών ειδικοτήτων στη χώρα μας.

Η φετινή διοργάνωση του 4ου Ελληνικού Συνεδρίου Ογκολογίας στη Θεσσαλονίκη ενσωμάτωσε  το 24ο Συνέδριο της Ε.Ο.Π.Ε. (Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)και το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ε.Α.Ο. (Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο.) αποτελώντας  την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση των εταιρειών σε μια περίοδο συνεχιζόμενης δοκιμασίας της ελληνικής ογκολογικής κοινότητας.
Το συνέδριο έγινε επίσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.), την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Γ.Ο.), και τον  Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος - Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας(Ε.Σ.Ν.Ε.).
Το συγκεκριμένο συνέδριο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη από τις 3-6 Μαΐου 2018 και  συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούσαν, αφενός,   τη  νέα εποχή της μοντέρνας προληπτικής και θεραπευτικής ογκολογίας, αφετέρου, τον ρόλο και τη συνεισφορά σύγχρονων μοντέλων  ψυχοπνευματικής και βιο-ψυχοκοινωνικής παρέμβασης, στην θεραπευτική προσπάθεια της σύγχρονης Ογκολογίας.
Η κοινή προσπάθεια της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής οδήγησε  σε ένα παραγωγικό τριήμερο επιστημονικής γνώσης, ανταλλαγής απόψεων και αλληλεπίδρασης όλων των εμπλεκομένων φορέων στο χώρο της ογκολογίας.
Τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη της  Ιεράς Μητροπόλεως  Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής « επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ  εκπροσώπησε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, ο οποίος ως προσκεκλημένος ομιλητής και με την ιδιότητα του Κλινικού Βιοϊατρικού Ερευνητή εξειδικευμένου σε θέματα Ιατρικής Ηθικής  και Βιοηθικής στην Ογκολογική φροντίδα ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: « Ψυχή και Χρόνια Νόσος».