Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο καρκίνος του στόματος: ημερίδα εγρήγορσης

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου-ΕΕΚΚΕΤ και τελεί υπό την Αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής-ΟΣΑ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών-ΙΣΑ, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος-ΕΟΠΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας-ΕΕΑΟ, της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών Ε.Δ.Ε.Μ.Σ.Ε.Θ., της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας - ΕΔΑΕ, της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου - ΩΡΛ, του Εργαστηρίου Ανάπτυξης & Βελτίωσης Συστημάτων Νοσηλευτικής Φροντίδας, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, του Multinational Association of Supportive Care in Cancer-MASCC και της International Society of Oral Oncology-ISOO πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Ο Καρκίνος του Στόματος: Ημερίδα εγρήγορσης». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 09 Ιουνίου 2018 στο Ξενοδοχείο Divani Acropolis, στην Αθήνα.

Κεντρική Προσκεκλημένη Ομιλήτρια είναι η Eva Grayzel, cancer survivor, η οποία με τη συμμετοχή της παρουσίασε την εμπειρία και τον αγώνα της μέσα από τη δική της ασθένεια.
Η Ημερίδα Εγρήγορσης έγινε με τη συμμετοχή Οδοντιάτρων, Στοματολόγων, Ωτορινολαρυγγολόγων, Ακτινοθεραπευτών-Ογκολόγων, Γναθοχειρουργών, Ωτορινολαρρυγγολόγων, Ογκολόγων – Παθολόγων, Ακτινοδιαγνωστών, Νοσηλευτών, Διατροφολόγων, Αιματολόγων, Ειδικών Φυσικής Ιατρικής, Ακτινοτεχνολόγων, Παθολογοανατόμων, Φυσικοθεραπευτών, Ενδοκρινολόγων, και άλλων Επαγγελματιών Υγείας, ενώ την παρακολούθησαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Προσκεκλημένος στις εργασίες του συνεδρίου ως ομιλητής ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μαζί με τους σπουδαστές της ειδικότητας «Ιατρικών Εργαστηρίων» από τα ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου σχολής όπου υπηρετεί και ως καθηγητής.