Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντος

Στον Ι.Ν. Απ. Πέτρου και Παύλου Περιστερίου τελέστηκε το 40-ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο τοποτηρητής της Ι.Μ. Περιστερίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας

Παρίσταντο οι βουλευτές κ. Ιωάννης Λοβέρδος και κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας εστίασε στον στίχο του αποστολικού αναγνώσματος: «Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός», ώστε να οδηγήσει τη σκέψη μας στην συσταύρωση της μοναχικής, ιερατικής και αρχιερατικής ζωής του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, ο οποίος άφησε ως παρακαταθήκη στο ποίμνιο της Μητροπόλεώς του την έμπονη, διδακτική, προσευχητική και λειτουργική ζωή του.

Στην επιμνημόσυνη δέηση συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ όλοι οι αρχιερείς και επίσημοι, μαζί με τον λαό, μετέβησαν στον κοιμητήριο Περιστερίου, ώστε να τελέσουν το νεκρώσιμο τρισάγιο επί του μνήματος.