Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία πρεσβυτέρου

Χειροτονία πρεσβυτέρου έγινε στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Ζ' Οικουμενικής συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε τη χειροτονία του επί περισσοτέρων των τριών ετών διακόνου του, του ιερολογιώτατου π. Γεωργίου Βασιλείου. Η χειροτονία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, όπου ο π. Γεώργιος υπηρέτησε ως διάκονος αλλά και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, οι ιερομ. Επιφάνιος και μον. Βησσαρίων, κατόπιν ευλογίας του καθηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ, ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Ιλίου π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, οι Αρχιερατικοί επίτροποι Καματερού και Φυλής, π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος και π. Νικόλαος Κοτίνης καθώς και πολλοί άλλοι ιερείς και διάκονοι. Στο αναλόγιο, μαζί με τους ιεροψάλτες του ναού, βρίσκονταν οι πρωτοψάλτες και καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Γαλάνης και κ. Γεώργιος Ρεμούνδος.

Οι ενορίτες των Άνω Λιοσίων είχαν κατακλύσει από το πρωί τον Ιερό Ναό, μια και ο π. Γεώργιος έχει υπηρετήσει επί πολλά έτη στον ναό αυτό και ως διάκονος αλλά και ως λαϊκό στέλεχος των νεανικών κινήσεων.

Σε βεβαρημένο συγκινησιακά κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ομίλησε στην προσφώνηση που απηύθυνε ο χειροτονούμενος και δίδαξε τον χειροτονούμενο αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους τι σημαίνει καύση καρδίας στην πορεία προς Εμμαούς. Αμφότερες τις ομιλίες μπορείτε να τις ακούσετε στα ηχητικά αποσπάσματα που ακολουθούν.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τον π. Γεώργιο σε Πρωτοπρεσβύτερο και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει τα καθήκοντα του εφημερίου του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εν λόγω ναού.

Οι ιερείς του ναού και ο νεοχειροτονηθείς παρέθεσαν πρωϊνό γεύμα στους ενορίτες και τους φίλους.