Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Δείπνο του κ. Αθηναγόρα με τις οικογένειες των χειροτονηθέντων

Για δεύτερη φορά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκάλεσε σε δείπνο τις οικογένειες των 21 ιερέων και διακόνων που έχει χειροτονήσει.

Το δείπνο έγινε στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους ιερείς και τους είπε πως αν και όλοι οι ιερείς της Μητροπόλεως είναι παιδιά του και συνεργάτες του, εκείνους που έχει χειροτονήσει ο ίδιος, τους νιώθει περισσότερο ως συγκυρηναίους του. Νιώθει πως είναι η απόδειξη του αρχιερατικού του διακονήματος, αφού εκείνοι είναι που από τα χέρια του ξεκίνησαν και αποστέλλονται για να ανακουφίσουν τους πιστούς. Η «παραμυθία», η παρηγοριά, είναι το βασικό καθήκον του ιερέα μετά την τέλεση των μυστηρίων. Αυτήν την παραμυθία προέτρεψε να ασκούν οι ιερείς του. Σε κάθε χειροτονία είδε και άλλα χαρίσματα, κάθε χειροτονία ήταν μία ξεχωριστή και ανεπανάληπτη στιγμή. Κάθε ιερέας είχε κάτι διαφορετικό να πει κι έτσι όλοι μαζί συναποτελούν ένα μωσαϊκό προσώπων και χαρισμάτων που υπηρετούν την τοπική Εκκλησία.

Επίσης, απευθύνθηκε στις πρεσβυτέρες, τις οποίες επαίνεσε ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι πολλές από αυτές έχουν ήδη δημιουργήσει μία παρέα που συναντάται σε τακτά διαστήματα.

Το δείπνο έκλεισε με παραδοσιακούς χωρούς και κόψιμο «πίτας», με προσωπικό δώρο του Σεβασμιωτάτου σε εκείνο το ζευγάρι που κέρδισε το φλουρί. Δώρα υπήρχαν για όλους τους ιερείς, μαζί με προσωπική αφιέρωση του κ. Αθηναγόρα, ενώ τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν με δημιουργική απασχόληση.