Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η χριστουγεννιάτικη και «μουσικολογική» συναυλία της Σχολής της Μητροπόλεως

«Άστρον ήδη ανατέταλκεν» ήταν ο τίτλος της συναυλίας που έδωσε η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Η συναυλία έγινε στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00. Παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας και Ιωαννίκιο Γιαννόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιλίου π. Χαράλαμπος Σταχτέας και άλλοι, μεταξύ εκατοντάδων άλλων θεατών.

Η συναυλία έγινε στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την εφεύρεση της «νέας μεθόδου» και περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα μέλη από όλα τα ήδη μελοποιίας, κλασικών συνθετών. (Δείτε τα μέλη εδώ)

Αν και πρόκειται για χορωδία μαθητών της Σχολής και όχι ιεροψαλτών, το επίπεδο ήταν υψηλό, όπως παρατήρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου στην όμορφη και εορταστική ομιλία του στο τέλος της συναυλίας.

Από μουσικολογικής πλευράς, το κείμενο που επιμελήθηκε ο κ. Πολύκαρπος Πολυκαρπίδης ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Παρακολουθήστε τη συναυλία από το δικτυακό κανάλι intv.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: